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Q1. Is the treatment anticipated to be short? 

A1. Yes, the focus under 1.2 A 2 is on short-term treatment in accordance with the 

protocol of the evidence-based model utilized. 

 

Q2. Is the estimated “cost per child” in the RFP on page 4 just a guideline? 

A2. Yes, the cost identified under 1.2 B per child is a guideline only. Actual costs will 

be established in the first contract year. 

 

Q3. Is the limitation on MHSA providing services in the jail because the jail should be 

providing those services?  

A3. Yes, this portion of the program is fully funded by First 5 Solano.  

 

Q.4 Linkages are referred to twice on page 3 and referral on page 5.  Are those separate 

strategies? 

A4. Yes, the first section relates to the Welfare and Institutions Code; All funded 

programs under MHSA/PEI must provide linkages to medically necessary care for 

children as early in the onset of treatment as possible.  The second component of 

linkages relates to ensuring that the agency’s staff help families navigate through 

service providers, thus closing the loop.  Having children lost to follow-up is not 

an acceptable alternative for families with children 0-5.  

 

Q5. If we do a collaborative application, does the $100,000 under the audited financials 

section on Page 15 refer to each agencies portion or the whole application?   

A5. The requested financials under section 5.2 refers to the total amount of your 

requested funding for the entire proposal.  

 

Q6. Is Exhibit C the standard County Contract?  

A6. Yes, please refer to section 4.1 Non-negotiable Provisions.   

 

Q7. In a partner agency proposal, does every partner fill out every form? 

A7. Yes, every partner completes every form.  Please refer to section 1.5 

 

Q8. Could part of a proposal cover only one portion of treatment of trauma? 

A8. Yes, as long as the other portions of the application are properly completed as 

outlined in the RFP. 

 

Q9. For the Budget form, the print out says year 2, can we change that? 

A9. Yes, it is a dropdown form.   


